Zamena Marsa i Venere

Nakon letnjeg perioda koji smo preživeli u „izobilju“ retrogradnih planeta koje su nam donele nesuglasice sa partnerom, zastoj u dokumentaciji, polaganju ispita i saobraćaju, renoviranju stana i sl. kao i probleme sa finansijama, odlaganje odlaska na more i sve one muke „Saturnovskog tipa“, od oktobra možemo očekivati izvesno spuštanje na zemlju i smirivanje strasti. Međutim, ne u potpunosti….

Numerološki gledano, oktobar vibrira brojem 1, što znači da upravo ovaj mesec najavljuje događaje i zbivanja za celu narednu godinu, što nije ni malo bezazleno. Astrološki gledano, oktobar je obeležen znakom Vage, a na sreću ovog puta, bez ličnih retrogradnih planeta pa možemo reći da stres i brige neće biti posebno pojačane. Međutim, to ne znači da ih neće biti, naročito u oblastima koje simbolizuje Vaga. Dakle, partnerski i bračni odnosi, zaljubljivanja, seksualnost i osećaj ličnog zadovoljstva sobom i drugima biće posebno akcentovani ovog meseca.

Mars će preći u znak Vage 6. oktobra a Venera u znak Škorpije 9. oktobra 2019. S obzirom da su obe planete u neprijateljskim znakovima možemo reći da će energija ovih planeta (koje su inače glavne i odgovorne za ljubav i partnerske relacije) biti donekle iskrivljena. Žene će morati da preuzimaju vođstvo, dok će muškarci uplašeni za sopstveni osećaj moći i potentnosti isijavati hladnoću i rezervisanost ili pak uglađeni sentiment, a sve u cilju prikrivanja sopstvenih strahova. Dakle, misterija emocionalnih veza u kojima se trenutno nalazimo biće još produbljenija suštinski, ali u „boljoj ambalaži“ formalno.

Kako god bilo, iskreno i adekvatno preispitivanje sopstvenih motiva i iskreni razgovori sa partnerom kao i pronalaženja kompromisa u željama u fantazijama biće spasonosno, a verovatno i nužno i jedino ispravno.

Autor:
Vuk Pavlović

 

Izrada horoskopa

narucivanje-horoskopa

iskustva korisnika