Naša vladarica ljubavi, erotike, lepote, ženskog principa odnosno ženske komponente ličnosti, međuljudskih odnosa kao i novca i uopšte vrednosti i poimanja vrednosti – Venera (u helenskoj kulturi poznatija kao Afrodita) nešto manje od mesec dana boraviće u znaku Škorpiona od 09.11. d 02.12.2017. godine. Škorpija kao sedište Marsa, po svojoj prirodi je mesto izgona Venere, odnosno Venera se u Škorpiji ne oseća dobrodošlo, budući da je njeno matično polje Bik nasuprot znaku Škorpije.

Venera u Škorpiji ne može svojim punim kapacitetom da izrazi ono što ona jeste: ljupka, dobronamerna, topla i humana, spremna na kompromis i na opšte zadovoljstvo. Škorpija, iako jeste u izvesnom smislu tangentna Veneri po principu erotičnosti i seksualnosti ipak predstvalja previše ozbiljan, odmeren znak koji pred sobom uvek vidi ozbiljne i zahtevne izazove i nema previše vremena za uživanje. Ovakav spoj , dakle, neminovno vodi onoj negativnijoj strani seksualnosti i međuljudskih odnosa, odnosno Škorpija će iznedriti „drugu stranu Venere“. Dakle, po svojoj osnovnoj prirodi ovaj spoj aktivitraće redom: ljubomoru, zavist, sumnje, zlurado zavođenje radi koristi i stavljanje emotivnih veza na test o privrženosti i bespogovornoj naklonosti. Škorpionska isključivost može dovesti do nesporazuma i prolongiranja konflikta ako oni postoje u emotivnim vezama, stoga najosetljivije područje koje će biti zahvaćeno ovom Venerom jeste upravo ljubav, emotivne veze odnosno njihov kvalitet i sadržaj. Ukoliko duže vreme gurate pod tepih neke duboko intimne ožiljke i emocionalne otrove, ovo je vreme kada će stvari eskalirati odnosno kada će i ono o čemu se ćuti doći na dnevni red – generalno ovo će biti period testiranja i revizije. S druge strane ako duže vreme oklevate da uđete u neki odnos, a ta druga osoba vas privlači i osećate unutrašnji impuls ka akciji sjedinjavanje sa tom osobom, Venera u Škorpiji će pomoći da se nivo fantazije prevede na realan nivo. Dakle, za neke ova Venera može biti dobra, a za neke loša, u zavisnosti od konteksta.

Treba napomenuti da će okvirno od 12.11-20.11. Venera biti u bliskom kontaktu sa Jupiterom u Škorpiji i da je zapravo ta nedelja „najvrelija“ u ovom Venerinom ciklusu u Škorpiji, međutim ovaj intenzivni aspekt , s obzirom na prirodu Jupitera, ipak više treba vezati za ona finansijska značenja Venere. Ovo je generalno dobar aspekt pa ukoliko čekate odobrenje kredita ili pozajmice ili čekate kupca kojem želite da prodate neku nepokretnost ovo može biti idealan period za to (a kupac će najverovatnije biti žena). Takođe ukoliko čekate priliv novca putem presude možete očekivati pozitivan ishod u zavisnosti od situacije. Uopšteno, Venera u Škorpiji neće imati preterano negativno dejstvo, pre svega zbog konjukcije sa Jupiterom koji će situaciju ublažiti , kao i zbog pojave recepcije sa Marsom iz Vage.

Vuk Pavlović