Vladarica znaka Vage i Bika, ljubavi, međuljudskih odnosa i novca o kojoj se već dosta pisalo, od 01.08. naći će se u znaku Raka i tu će se zadržati nešto manje od mesec dana, do 26.08.2017. Za vreme njenog relativno kratkog boravka u ovom znaku gradiće periodično različite, gotovo dramatične aspekte koje valja razjasniti.

Znak Raka, već tradicionalno jeste znak jakih osećanja, fluentne i emotivne prirode čoveka, znak porodičnih odnosa i jakih krvnih i emocionalnih veza među ljudima. Osim toga ovaj znak predstavlja iskonsku potrebu za sigornošću, mirom i kontinuitetom i uvek teži jasnom određenju onoga što je njegovo i u materijalnom i u emotivnom smislu pa se često prepoznaje kao posesivan i gotovo lucidan u borbi za ono što smatra svojim. Već dovoljno energična, nabijena osećanjima, posesivna i pomalo sujetna Venera samo pojačava ovaj iracionalni spoj, naročito u napetim aspektima.

U prvih deset dana njenog boravka u znaku Raka Venera će graditi širi trigon sa Neptunom iz Riba što je u suštini dobar aspekt kada možemo očekivati energizaciju i pojačanje intenziteta u protoku emocija među najbližima: porodicom, prijateljima ili partnerima. Međutim, već od 13.08. Venra, vladarica Vage suočiće se sa Jupiterom iz Vage gradeći kvadrat, pa su iznenadne nesuglasice, dramatični izlivi besa i ljubomore naročito među partnerima vrlo verovatni. Sama Venera i znak kojim vlada – Vaga, predstavljaju polje međuljudskih odnosa i partnerstava pa u napetom aspektu mogu izazvati sukobe, vraćanje na stare sukobe i međusobna okrivljavanja naročito na letovanju ili bilo kakvom putovanju, pa se preporučuje uzdržavanje od jakih negativnih strasti. Tenziju još produbljuje opozicija Plutona iz Jarca, pa možemo reći da će Venera trpeti dupli negativni uticaj.

Ukoliko se strasti ne obuzdaju za vreme trajanja kvadrata od Jupitera, sam kraj Venerinog hoda kroz znak Raka, biće označen negativnim aspektom – opozicijom od Urana iz Ovna od 22.08. kada se može očekivati još jedan udar na partnerske odnose koji može rezultirati i krajnjim razdvajanjem i raskidanjem veza. Napeti aspekti u hipersenzibilnom znaku sa preosetljivom planetom u njemu nisu baš obećavajuća formula mira i sreće pa se savetuje hladna glava i uzdržanost.

Vuk Pavlović