Vladarica ljubavi, lepote, estetike, erotike kao i raskoši i materijalnih blagodeti zakoračila je u znak Blizanaca u kome će se zadržati nešto manje od mesec dana od 07.07.2017. do 01.08.2017. Blizanci, kao glavno sedište Merkura, jesu znak intelekta, protoka, obrade i usvajanja novih informacija i znanja, preusmeravanja i rastresenosti pažnje ili jednostavnije rečeno, znak svih kognitivnih procesa u čoveku i posledica u fizičkoj sredini do kojih ti procesi dovode. Šta možemo očekivati od Venere u Blizancima, odnosno kakav zanimljiv spoj nude emocije s jedne, a racio s druge strane?
Venera u blizancima

Venera u Blizancima pre svega doneće mnogo zabave. Društveno opštanje, razmena ideja, osećanja i stavova, brza zaljubljivanja i odljubljivanja, iznenadno upoznavanje novih ljudi koji nude dobre poslovne ili ljubavne novine, izoštravanje muzičkog ukusa kao i stupanje u komunikaciju sa osobama koje govore različite jezike jesu osnovni elementi ove Venere. Preporučuje se težnja prema što spontanijoj i dinamičnijoj atmosferi jer Blizanci nisu znak sporosti ili ozbiljnosti. Dinamična, spontana, neposredna ali i odlučna komunikacija jesu klljuč društvenih (i ljubavnih i poslovnih) odnosa od koji možemo imati koristi i otpočeti nešto novo, ukoliko pravilno prepoznamo nadolazeću Venerinu energiju. Ko je već otputovao na odmor savetuje se širenje krugova poznanstva naročito sa strancima ukoliko za to bude prilike, ko tek treba da ode preporučuje se da već sad počne razvijati energiju druženja, otvaranja i razmene.

Ljubavni aspekti ovakve Venere su raznoliki: s jedne strane za usamljene je idealno vreme da se otvore i upoznaju nove ljude, među kojima mogu očekivati i novog partnera i novo zaljubljivanje, s druge strane za zauzete aspekti su dvostruki. Oni pojedinci kojima je veza upala u rutinu, jednoličnost i monotoniju mogu imati priličnih problema ukoliko se ne „zakače“ za nadolazeću energiju jer se stvara plodno tle za preljube, dok oni drugi koji su svesni potrebe za promenama Venera će im ponuditi najrazličitije avanture koje će im dodatno oplemeniti odnos. 24,25 i 26 jula Venera će se naći u opoziciji sa Saturnom, što je posebno nepovoljno za duge veze i duga poznanstva a ishod ovog „susreta“ zavisi individualno od horoskopa do horoskopa.

Vuk Pavlović