Merkur, dobro poznata planeta intelektualnih veština, komunikacije, saobraćaja ali i svih hartija, od onih hartija od vrednosti preko običnog računa za struju do kazne za parking ide retrogradnim hodom (Retrogradni Merkur) od samo kraja prošle godine, tačnije 29.12. i u tom „obrnutom“ stanju najavljuje sam početak ove 2023. godine, bar do 12. januara kada opet kreće direktim hodom.

U tome će mu se pridružiti i Mars koji će istog datuma konačno da krene direktni hod kroz Blizance, kojima, uzgred, vlada i upravlja već pomenuti Merkur.

Ovo preplitanje je idealni trenutak da se zaustavite, stavite prst na čelo i dobro osmislite svoje korake za budućnost! Simbolično, sam početak godine i jeste period pravljenja planova i uspostavljanja ciljeva, posvetite se tome malo više nego inače.

Retrogradni Merkur u znaku Jarca

Retrogradni Merkur u znaku Jarca može da predstavlja vreme kada se osećate zbunjeno i nemirno, jer vaša obična rutina i metode komunikacije mogu da budu poremećene. Možda ćete imati više problema sa tehnikom i komunikacijskim alatima nego obično, pa bi bilo dobro da ih redovno proveravate i održavate.

Ovo takođe može biti vreme kada se suočavate sa nekim od vaših starih problema ili nesporazuma, što može da dovede do nezadovoljstva ili čak razmirica sa drugima.

Budite strpljivi i pažljivi tokom ovog vremena i probajte da se fokusirate na rešavanje problema umesto da se pribojavate ili ljutite na njih. Pored toga, ovo može biti dobro vreme za ponovno razmišljanje o vašim ciljevima i planovima, pa se potrudite da iskoristite ovu priliku da ih redefinišete ili izgradite na boljim osnovama.

Merkur i njegovi hirovi

 

DODATAK: Uopšteno o Retro Merkuru

Retrogradni Merkur je astrološki fenomen koji se javlja kada se Merkur vraća u svoju retrogradnu orbitu i deluje kao da je stao na mestu. Ovo se obično dešava tri puta godišnje i traje oko tri nedelje.

Mnogi ljudi su ubeđeni da retrogradni Merkur utiče na njihove komunikacije, tehnologiju i putovanja. Može doći do problema sa elektronskim uređajima, kašnjenja aviona i poteškoća u razmeni informacija. Međutim, retrogradni Merkur takođe može da bude dobro vreme za razmišljanje, preispitivanje i razvoj novih ideja.

Ako se osećate zbunjeno ili imate problema sa komunikacijom tokom retrogradnog Merkura, ne brinite se previše. Ovo je samo privremena pojava i proći će brzo. Budite strpljivi i koncentrišite se na svoje ciljeve.

Upotrebite ovaj retrogradni Merkur kao priliku da se zaustavite i razmislite o svojim prioritetima. Ovo može da bude dobar trenutak za rekonstrukciju i reorganizaciju.

Ipak, budite oprezni sa preuzimanjem prevelikog tereta ili donošenjem važnih odluka tokom ovog vremena. Sačekajte da Merkur prođe retrogradnu orbitu pre nego što se upustite u bilo kakve velike promene.

Ukratko, retrogradni Merkur je astrološki fenomen koji može da utiče na vaše komunikacije i tehnologiju, ali to ne mora da bude loše. Iskoristite ovaj period za preispitivanje svojih ciljeva i prioriteta, ali budite oprezni sa donošenjem važnih odluka.