Retrogradni Merkur – kraj posete april/maj

Upravo se završava još jedan period u kome je Retrogradni Merkur pokazao zašto za njegov hod uvek postoji posebno interesovanje. Pažnju koji privlači može zahvaliti činjenici da vrši uticaj bukvano na SVE nas.

Jednom kada počnete da pratite kretanje Merkura i njegov retrogradni hod, uočićete koliko je bitan i koliko utiče na sve aspekte života. Praćenje Merkurovog retrogradnog hoda može pomoći da povećate produktivnost i izbegnete gomilu frustarcija koje njegov retrogradni hod uzrokuje.

Retrogradni Merkur

Podsećanje o Merkuru…

Ne zaboravimo da Merkur vlada svim oblastima komunikacije – uključujući i učenje, govor, čitanje, istraživanje, kupovinu, prodaju…  Takođe vlada svim zvaničnim ugovorima i dogovorima kao i važnim dokumentima – u bilo kom obliku (testamenti, knjige, pisane informacije o poklonima…)

Ako zagrebemo malo dublje, videćemo da vlada i svim vrstama kodova uključujući i računarske kao i svim vidovima transporta, dostave i putovanja.

Kada dođe Retrograni Merkur – neka ili više gore spomenutih oblasti može da se „otrgne kontroli“ i pođe nekim svojim smerom – obično ne baš prijatnim.

Retrogradni Merkur April/Maj

Merkur je krenuo retrogradno 09. aprila. Pretpostavljamo da ste u periodu 09. aprila do 03. maja osetili njegov uticaj: povećan broj nesporazuma, nerazumevanja, neočekivana kašnjenja, nepredviđena odlaganja, krađe, gubljenje ili zaboravljanje dokumenata, kvarova na električnim uređajima, zaboravljanje bitnih telefonskih brojeva… da spomenemo samo neke od mogućnosti (koje su se nama desile).

Sada možemo da se do avgusta pozdravimo sa ovakvim neprijatnostima i da maksimalno iskoristimo period između dva Merkurova retrogradna hoda i pozavršavamo bitne poslove. Ipak, budite oprezni i dajte Merkuru vremena: Svoju punu snagu dostići će do 20. maja, mada za neke stvari dovoljno je biti strpljim još samo nekoliko dana, bar još 3-4 dana.

Recimo, za kupovinu elektronskih uređaja dovoljno je pričekati 12. maj, ali ako vam je hitno – možete ga kupiti već 7. maja. Ukoliko želite da kupite neki skupi uređaj ili automobil – ipak se strpite do 20. maja. Isto važi i za značajne ugovore, papire koje treba da potpišete, velike odluke i slično. Uvek je bolje imati iza sebe jakog i stabilnog Merkura u svom regularnom hodu.

Retrogradni Merkur do kraja 2017. godine

Ako ste mislili da će vreme opuštanja da potraje… pa… pogledajte sledeće najave i maksimalno iskoristite period između dva Merkurova retrogradna hoda:

  • 12. avgusta – 5. septembra, počinje u Lavu a završava se u Devici
  • 03. decembra – 22. decembra, u Strelcu

AK

Izrada horoskopa

narucivanje-horoskopa

iskustva korisnika