Poslednji mesec Jupitera u Škorpiji

Ova jesen donosi mnoštvo promena i različitih aspekata: obeležena je retrogradnošću Venere u Škorpiji, Merkur se priprema za retrogradni hod, a Saturn je od 11-og septembra krenuo direktan hod u znaku Jarca i pomerio se sa mrtve tačke. Preplitanje ovih aspekata „zagreva“ se baš u mesecu oktobru, inače poslednjem mesecu Jupitera u Škorpionu. Etiketa „poslednji mesec“ čini se opravdanom jer Jupitera u ovom znaku možemo očekivati opet tek za nešto više od 12 punih godina.

Od prošle jeseni kada je Jupiter stupio u znak Škorpije a Saturn pred novu godinu 2018. uplovio u svoje sedište Jarca, činilo se da su osnovni tranziti (Jupiter i Saturn) zakoračili u izuzetno oštre i hladne znake pa još u međusobnom aspektu sekstila „gde im se sopstveni mrakovi međusobno podržavaju“. Izgleda da je ta slika i bila u izvesnom smislu ispravna pogotovo početkom godine kada je bilo potrebno prilagoditi se novonastalim okolnostima. Većina nas je stavila tačku na neki odnos, promenila posao ili počela da grca u strahovima o preživljavanju i stalnoj zebnji od siromaštva.

Međutim, skoro niko nije primetio da su se paralelno s ovim procesima pojavile nove osobe u našim životima ali nedovoljno senzacionalno da bi to iko i primetio i podvukao kao uspeh ove Jupiterove godine u Škorpiji. Naročito niko nije primetio da je stavljena tačka na samoobmane i da „oštre“ planete nisu dozvolile da istrajavamo u sopstvenim glupostima pa makar i zbog toga patili. Upravo ovakav ultimatum od strane Škorpije i njenog ovogodišnjeg gosta Jupitera: „Ne smeš živeti u lažima pa koliko god istina bolela“ i jeste glavna blagodet ove godine. Međutim izgleda da je još mnogo duhovnih lekcija i vere u istinu pred nama.

U skladu sa gore navedenim nameće se pitanje kako na najbolji način iskoristiti ovaj oktobar kao „poslednji mesec jupitera u Škorpiji“ umesto sagledavanja samo njegovih loših stvari. Odgovor je relativno lak. Bilo koja suštinska pitanja koja su bila skrajnuta, a naša lenjost za bavljenje njima bila dobro pravdana „prečim egzistencijalnim stvarima“ ili nekim drugim razlogom za nečinjenje trebalo bi postaviti sebi i sebi bliskima. Ukoliko imate prećutne dogovore il javne tajne u braku ili na poslu, a koje vas muče pravo je vreme da iskoristite ovog Jupitera jer početkom narednog meseca menja svoj znak. Da ne biste došli u situaciju da se pitate „Bože kako mi je ovo promaklo?“ ili „Kako mi je ova situacija ispala iz kontrole“ iskoristite Jupitera koji još uvek donosi sreću onima koji su ustali da se menjaju na dubinskom intimnom planu, jer njegov sledeći znak Strelac neće imati vremena da se vraća na emocije, ili pak dok se vi budete vraćali na nerešena emocionalna pitanja on će sve oko vas pogurati u uspehe dok ćete se vi osećati kao na pustom ostrvu.

Vuk Pavlović

Izrada horoskopa

narucivanje-horoskopa

iskustva korisnika