Merkur u Strelcu

Međutim, sva ova pozitivna dejstva najbolje je iskoristiti u periodu Merkur – već nadaleko poznata, relativno brza planeta koja iz vedra neba može doneti uspehe, zabavu i sreću, a još brže nerazumevanje, kašnjenja, probleme sa administracijom, papirima, prevoznim sredstvima i opšte govoreći nesporazume, 07.11.2017. ući će u znak Strelca što ujedno jeste i znak njegovog izgona. Tradicionalno Merkur nije dobrodošao u znak Strelca, jer je njegov dom Blizanci zapravo na drugoj strani, 180 stepeni suprotno. Međutim, Strelac kao dom Jupitera blagonakon je znak, pa ne moramo rutinski predviđati samo onu negativnu stranu ovog Merkura.

Zapravo Merkur u Strelcu doneće više debate i rasprave kao i potrebu za okretanjem literaturi koja za svoj sadržaj ima preispitivanje sopstvene filozofije života i uzdizanje morala, a ne pragmatičnog i koristoljubivog delanja svojstvenog Merkuru. Međutim, kao što je već objašnjeno Vladar Strelca – Jupiter nalazi se u znaku Škorpije, pa čak ni sukob na liniji moralno-korisno neće biti preterano izražen jer će neminovna i surova istina iz Škorpije svakako odneti pobedu. Osim toga Merkur u Strelcu poslužiće putnicima i poliglotama jer će kontakti sa inostranstvom kao i strane firme koje deluju u Srbiji dobiti izvesnu pokretljivost, novu svežu energiju i razgranatiju konkurenciju. Ukoliko ste vlasnik ili zaposlen u maloj firmi koja se bavi uvozom ili izvozom, ili planirate poslovna putovanja u inostranstvo, ili pak planirate edukaciju u inostranstvu ovo je povoljan period i zapravo na tim poljima će najviše biti izražen ovaj Merkur.

od 07.11-03.12.2017. jer od 03.12. Merkur polazi retrogradno u poslednjem mesecu ove godine. Stoga je bolje sve pomenute delatnosti obaviti do tada, a za taj period ostaviti samo ono što se već duže vreme „vuče“ tj. ono što se može „vratiti“ iz prošlosti na novu reviziju ili naplatu. Takođe u međuljudskim odnosima, pogotovo u emotivnim vezama potrebno je napraviti „još jedan presek stanja“ što će za vreme ove retrogradnosti biti više nego simbolično u poslednjem mesecu godine kao priprema za narednu godinu. O detaljima retrogradnom Merkura, kao već dobro poznate teme, obavestićemo vas blagovremeno kroz manje od mesec dana.

Vuk Pavlović

Izrada horoskopa

narucivanje-horoskopa

iskustva korisnika