Mars u Lavu: Mars – u grčkoj mitologiji poznatiji kao Ares, jeste bog rata, a kao planeta u astrologiji simbolizuje pre svega muški arhetip ličnosti, muževnost, potentnost, atletsku građu, impulsivnost, mušku seksualnost, sposobnost brzog reagovanja, ponekad agresiju, krvne sudove i krvotok, poprečno-prugastu mišićnu muskulaturu, spremnost na akciju itd… Često je označen i kao niža oktava Plutona, odnosno onaj deo ličnosti koji nas impulsivno vodi kao nekoj akciji koja će kasnije, pod dejstvom Plutona, biti tačka transformacije i duhovne samospoznaje.

Mars u Lavu

Mars će se naći u znaku Lava od 21.07-06.09. 2017. godine i za nešto više od mesec dana svog boravka u ovom znaku gradiće različite aspekte. Lav kao peti znak na prvom mestu jeste vladar romanse i ljubavničkog zanosa, a kada se u njemu nađe planeta Mars onda je seksualnost, zavođenje, isticanje muške seksualne energije kao i uživanje u sopstvenoj narcisoidnosti i oholosti prvo što je moguće predvideti za narednih mesec dana. S obzirom da je leto, nije teško povezati ovu sliku sa morem i plažom.

Mars u Lavu – prvi impuls za izgradnju slike o sebi

Iako na prvi pogled ovakav Mars može izgledati sirovo ili primitivno, on ima dublju ulogu. Mars u Lavu zapravo jeste prvi impuls za jasnu i celovitu izgradnju slike o sebi, procene ličnog samovrednovanja i usmeravanje pažnje na sve ono po čemu smo jedinstveni, odnosno različiti od drugih, a ne ono po čemu smo isti. Ovaj Mars je opiranje konformizmu i navikama i bori se za isticanje sebe bez osude drugih i uveliko pomaže u formiranju bazičnog samopouzdanja i samovrednovanja kroz svest o sopstvenoj jedinstvenosti.

Zato se u narednih mesec dana savetuje slobodno isticanje sebe, svog stila, svojih stavova kao i puno poverenje u sebe i sopstveni koncept života.

Od značajnijih aspekata ovog Marsa izdvojićemo veliki vatreni trigon koji će graditi Mars iz Lava, Uran iz Ovna i Saturn iz Strelca. Ovo je savršena pozicija za započinjanje novih poslova, za rekonstrukciju ličnih temelja ličnosti, odnosno onoga na čemu počiva izvor naše sigurnosti i samopouzdanja, za suočavanje sa svim strahvima kao i za distanciranje i rešavanje spornih odnosa (ljubavnih, prijateljskih, poslovnih). Ovaj aspekt biće najaktivniji poslednjih 10 dana avgusta.

Vuk Pavlović