Maj 2017. godine – Glavni Aspekti

Središnji mesec proleća – Maj svakako je jedan od najlepših meseci u godini. Privikavanje na proleće i dalje traje, a šta nam za to vreme poručuju planete?

Maj 2017 - glavni aspekti

Velike, dobro poznate planete, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton i dalje su na svojim starim mestima i većih promena nema. Jupiter je u znaku Vage, retrogradan, i vratiće se za ovaj mesec od 15 do 13 stepena Vage. Dovoljno udaljen od, takođe retrogradnog, Saturna iz Strelca kao i Urana u Ovnu, pa Jupiter neće praviti sa njima aspekte. To i jeste pravo vreme za pripremu i suočavanje sa sobom, otvaranje karata sebi i redefinisanje stavova kojima se vodimo u životu. Kada stupi u aspekte sa pomenutim planetama vreme je za akciju, pa da biste bili spremni i ishod dočekali sa osmehom pozabavite se sobom, odredite šta je to što Vas povređuje, šta je to što Vas usrećuje a šta ono što valja menjati i spremni dočekajte leto. S obzirom da govorimo o znaku Vage, ovo se pre svega odnosi na međuljudske odnose, kvalitet braka, emotivne veze i porodične odnose.

Saturn i Uran će ceo mesec praviti povoljan aspekt iz Strelca u Ovna. Aspekt se odigrava na završnim stepenima pa se može reći da je već „dozreo“ te da treba iskoristiti njegove blagodeti. Uran, po svojoj revolucionarnoj prirodi, uvek teži da „pocepa, pokida, pokrene, otkoči“ Saturna, odnosno Uran kao vodilja nečeg novog, oslobađa od stega nečeg starog, potrošenog. S obzirom da se govori o povoljnom aspektu imaćete priliku da staro i konzervativno prilagodite novom i revolucionarnom, odnosno daje Vam se prostor da mirno, bez turbulencija menjate sebe na bolje. Ukoliko ovaj aspekt prespavate, verovatno će promene doći silom Urana, a takve promene su često mnogo bolnije. Ne držite se starih uverenja i obrazaca ponašanja kao konačnih i jedinih ispravnih – otvorite um. Ne zaboravite da je Uran i dalje u Ovnu – polju glave, mozga i misli.

Mars je ovaj mesec dočekao u Blizancima, pa će nagli pokret i ustajanje iz zimsko-prolećne Bikovske tromosti biti veoma izražen. Blizanci su znak pokreta ( i fizičkog i još više mentalnog!),promenljivosti i svakodnevne razonode. Pokušajte da ne budete u konfliktu sa sobom i da se dobro organizujete, kako Vam Mars u Blizancima ne bi „pojeo“ energiju zbog stalnih unutrašnjih konflikata i nedovoljno precizne organizacije. Sredinom meseca, Mars će biti u trigonu sa Jupiterom iz Vage, pa će se ti dugoočekivani ljubavni i poslovni susreti konačno i desiti!
Venera je ovog meseca u Ovnu, mestu sopstvenog izgona, pa će potreba za dokazivanjem ljubavi, ili obrnuto, prihvatanja nepokazane ljubavi biti na vrhuncu. Velika strastvenost, ljubomora i zavodljivost biće očigledni na svakom koraku, naročito krajem meseca kada se Venera približi Uranu. Dramatična zaljubljivanja, predugo očekivani susreti, ali i fatalističke preljube doći će na dnevni red. Ovo se posebno odnosi i na naredni mesec o kome će biti reči kasnije.

Što se Merkura tiče, od 4. maja počinje svoj direktan hod u Ovnu. Svi zastoji sa platnim prometom, transakcijma, pozajmicama i dugovanjima, odlaganjima sastanaka itd… će se pokrenuti pa možete odahnuti što se tog segmenta tiče. Naročito od 15. maja kada Merkur menja znak i ulazi u znak Bika. Tada će se sve turbulencije poslovne i međuljudske usporiti, a jurnjavu će zameniti uživanje, ukusna hrana, izleti i dobar san.

Vuk Pavlović

Izrada horoskopa

narucivanje-horoskopa

iskustva korisnika