Rak je simbol za emocije, podsvest, pamćenje, porodicu i majčinstvo…

Osobe tog znaka su intuitivne, vidovite, i imaju izražene vančulne sposobnosti. Budući da im je vladar mesec, koji predstavlja nežnost, osećajnost i osetljivost, on im daje naročiti senzibilitet, umetničku maštu, boemsku prirodu i sklonost besciljnom lutanju. Unutrašnji svet Raka često je nekoliko puta bogatiji od njegovog spoljašnjeg sveta.

Poznata je stvar da se on stalno vraća unazad. On to čini da bi istrazio svoje korene, često putuje u zavičaj i voli da se druži sa prijateljima iz detinjstva. Od tolike prošlosti Rakovi ponekad ne vide budućnost, pa su zbog toga preterano obzirni i nepotrebno štedljivi.

Odani su verni prijatelji, poslušna deca koja slušaju roditelje i starije. Rakovi su u društvu omiljeni, jer se retko uzrujavaju, ali zato u sebi duboko osećaju nepravde koje vide. Uvek će saslušati savet pametnijeg, a rado će pomoći kada neko od njih traži mudar savet. Rakovi mogu da budu istoričari, filozofi, arheolozi, kao i da proučavaju izumrle jezike.

ONA JE IZUZETNO VERNA

Žene Rakovi su najsenzibilnija bića, pomalo tihe i tajnovite, ali kriju u sebi vulkan emocija koji nikada neće eksplodirati, ali će zato ceo život svi u njenoj okolini biti okruženi toplinom, nežnošću i brigom da svakome bude dobro. Njoj su emocije najveća vrlina i u isto vreme i mana. Svakom će, a pogotovu svojim bližnjima, darovati ljubav i pažnju, a zauzvrat neće tražiti mnogo. Radije će žrtvovati sebe i svoje vreme da bi drugome pomogle. Uz sva ta dobra dela, ljudi ponekad ne znaju da cene njenu dobrotu, a kada ona to oseti, gubi veru u ljude i povlači se duboko u sebe, u svoj svet u kome nema takvih nepravdi.

Žene Rakovi nemaju reputaciju zavodnica, one više vole da upadnu u zamku i čekaju. Ipak, ima i onih koje pokazuju zavidan nivo zavodničke taktike. One će se vrlo brzo iz plena pretvoriti u osvajača, ali će često pogrešiti u odabiru ili će ih prestići konkurencija. Ne žele površan odnos, njima je dobar jedino onaj muškarac koji je blizu njih. One bi da ljubav traje zauvek.

Žene Rakovi su najsretnije kada se udaju rano. Tada će svom partneru pružiti najviše a sebi će osigurati mir i zadovoljstvo. Partner može biti siguran u njenu vernost, čak iako joj on nije sasvim veran. Ako joj nedostaje ljubavi, može se dogoditi da posle godina odgadanja sreću potraži na nekom drugom mestu. One su sretne ako u potrazi za pravom vezom puno lutaju. Neuspesi ih zatvaraju u njohovu ljušturu i svakom sledećem je mnogo teže da dođe do njihove osetljive duše.

NJEGA ŽENE OBOŽAVAJU

Muški Rakovi su uporni i ćutljivi, a ostvaruju svoje ciljeve. Međutim, ponekad mogu da budu lenji i pasivni i rado puštaju da ih voda nosi. Žene jako vole Raka jer je romantičan, a nije agresivan. Rak voli dom, kuću i porodicu i vrlo je vezan za korene, posebno uz majku. Rakovi vole dobro da jedu i još više da piju, pa su skloni nagomilavanju viška kilograma, a nisu retki ni povremeni psihički problemi, najčešće zbog previše alkohola. Ponekad se ponašaju kao mala deca, rastreseni su i nesavesni pa im je tada važna pomoć savesne partnerke, koja će se pobrinuti za stvari koje on jednostavno zaboravlja.

Romantičan i nežan pogled najače je njegovo oružje u osvajačkim akcijama. Ustvari, moglo bi se reći da on pušta da ga žene osvoje, a zatim to prikaže kao svoju pobedu. Zaista, njega žene obožavaju, jer se on prema njima odnosi s beskrajnom pažnjom. Ponekad je komplikovan u zavođenju, a rezultat zavisi od strpljivosti druge strane ili spretnsti suparnika.

Rak se lako prilagodi svakom tipu partnerke i najčešće među njima nema velikih problema. Iako oprašta „prestupe“ jer ih i sam rado čini, posebno u mlađim danima, tada mu treba praktična i marljiva partnerka, dok u zrelim godinama pokazuje sklonost konzervativniom ponašanju. Neveran je tek ako ne nađe duševni mir ili se oda porocima.

MARATONAC NA TOČKOVIMA

Rakovi su oprezni i trezveni vozači. Ako imate priliku da sednete u auto za čijim je volanom Rak, zasigurno ćete se osećati prijatno i do odredišta stići sigurno. Rak je intuitivan vozač, on zna u kome trenutku treba izvesti pravi potez. Ne pravi buku, ne luduje na kolovozu, ne dobacuje psovke drugim vozačima, kao što, na primer, radi Ovan. Rak je pravi vozački maratonac. Voli da vozi duge relacije, a koncentracija mu je uvek na visini. On se služi prirodnim osećajem za prostor i manevar, pa se izvrsno snalazi u svim neizvesnim situacijama na koje nailazi svaki vozač. Rak je zadivljujuće uporan i vrhunski strateg. Sa dobrom procenom, on će se parkirati na mesto koje drugim vozačima izgleda suviše malo. Vrlo je pedantan i čist. Bez obzira na to da li vozi nov ili stari auto, uvek će ga negovati sa podjednakom pažnjom.

Unutrašnjost njegovog automobila je apotrekarski čista. On je osoba koja se, od jednom kupljenog automobila, teško rastaje. Emotivno se veže za njega i održava ga sa velikom pažnjom. Rak je često skupljač starina. Zbog toga, ako vidite da je kupio nov auto dok mu stari još uvek stoji u garaži, znajte da je to zbog toga što ga za stari vežu osećaji i navika. Njegova prirodna potreba za sigurnošću često se ogleda i u izboru automobila.

Poslednje što će on voziti jeste neki sportski automobil. On je, istina, pristalica velikih porodičnih automobila, ali ne zato da bi izborom automobila skretao pažnju i izazivao zavist, već da bi ugodio potrebama svoje često mnogobrojne porodice.

natasa januar 5, 2012 u 00:26

volim najdivnijeg raka na svetu%-)

Odgovori

VAN jul 7, 2013 u 07:25

TACNO

Odgovori

Ostavite komentar

*